Nieuwsbrief oktober

| Comment 0

Beste Ouders, kinderen,

 • De dagen worden korter en kouder. Er wordt ons gevraagd om de klassen goed te ventileren om de kinderen en de leerkrachten zodoende beter te beschermen tegen het coronavirus.
  Daarom kan het frisser zijn in de klas.
  Hou daar rekening mee!
  Doe de kinderen voldoende kledij aan als het kouder wordt…
 • Kalender oktober :
  ma 0510 : dag van de leerkracht
  start sportacademie 16u (3de/4de)
  di 0610 : 2de naar kinderboerderij choco maken
  do 0810 : zwemmen 1ste-2de-3de
                  Start sportsnack 16u (1ste-2de)
  do 1510 : vergadering oudercomité
  vr 1610 : bib groep 1
  ma 1910 : kleurennamiddag in de kleuterschool
  do 2210 : zwemmen 1ste-2de-3de
  vr 2310 : bib groep 2
  di 2710 : voetgangersexamen 4de ljr.
  van zaterdag 3110 tot en met zondag 8 november is het herfstvakantie
  Woe 11/11 is een vrije dag!
 • Gelieve er rekening mee te houden dat in de lagere school Karina enkel werkt op maandag, woensdag en donderdag. Walter (zorgcoördinator lagere school) werkt niet op vrijdag.
  Ann (secretaresse in kleuterschool) is alle dagen bereikbaar.
 • Regelmatig worden er luizen vastgesteld in de school. Daar kan je meestal niets aan doen.  Gelieve dit wel te melden aan de leerkracht.  Om verdere verspreiding tegen te gaan krijgen dan alle ouders een sticker en info.  Dit is zo afgesproken met de arts van het Clb.
 • Zwemmen is verplicht in de 1ste – 2de en 3de We geven voorlopig geen zwempakjes van de school mee als er kinderen hun zwempak vergeten zijn.  De kinderen zwemmen elke donderdag van een onpare week.  Gelieve dit mee op te volgen en de kinderen te stimuleren om mee te gaan zwemmen.
 • We kunnen dit jaar jammer genoeg geen grootoudersfeest organiseren in de kleuterschool. (net nu ik zelf voor de eerste keer kon gaan…. L)  Maar op de één of andere manier zal er aan de grootouders gedacht worden.  Wat dit precies zal zijn wordt nog verder gecommuniceerd.
 • Het in en uitgaan van de school gebeurt vlot. Iedereen bedankt om de corona maatregelen zo goed mogelijk op te volgen.  Als je ’s avonds aan de kleuterjuffen iets wil vragen of zeggen wees dan a.u.b. even geduldig en hou voldoende afstand.
 • Iedereen heeft ondertussen een infobundel van de leerkracht gekregen i.v.m. de werking van de klas.  Het is belangrijk dat je dit goed leest.  Het kan je helpen om jouw kind beter te begeleiden met huiswerk of beter op te volgen.
 • Na de herfstvakantie zijn er oudercontacten in de kleuter en de lagere school.
  Op vraag van ons schoolbestuur worden deze niet fysiek We zullen iedereen op de hoogte brengen hoe we dit gaan aanpakken.
 • Het is fijn dat de kinderen met de fiets naar school komen. Dat maakt de verkeersdrukte rond de school alleen maar kleiner.  Net zoals een auto moet een fiets ook in orde zijn om te kunnen deelnemen aan het verkeer.  Gelieve dit mee op te volgen.   Eén van de volgende weken komt de politie op school de fietsen controleren.
 • Een ander gevolg van de corona problematiek is dat er voorlopig geen fruitdagen georganiseerd worden door het oudercomité.
 • Lezen is het essentiële onderdeel in goed leren leren.
  Dat begint al in de kleuterschool met voorlezen.
  Ook ouders kunnen daar thuis een steentje toe bijdragen, lees voor met de kinderen, stimuleer ze om zelf te lezen, ga naar de bib,.. geef het goede “leesvoorbeeld”!
  In de school gaan we op regelmatige basis lees stimulerende activiteiten voor onze kinderen
 • Onze gemeente wil iedereen extra motiveren om op een veilige en duurzame manier naar school te komen. Jullie vinden een infobrief van de VIB campagne en Route2school door op de link te klikken.
 • We hebben de eerste schooldagen een massa verloren voorwerpen
  We trachten onze kinderen te sensibiliseren om daar ’s avonds aan te denken maar dit blijft moeilijk. Gelieve dit als ouder mee op te volgen.  De kinderen in de lagere school weten zeer goed waar de verloren voorwerpen hangen.   Ze kunnen zelf hun trui, jas, … gaan zoeken…
 • Voor de herfstvakantie krijgen de kinderen in de lagere school hun eerste rapport.
  Gelieve regelmatig de toetsenkaft van de kinderen na te kijken. Daarin verzamelen we alle toetsen en krijgen jullie een goed beeld over de resultaten van de kinderen.
  In het rapport zit een bijhorende brief met uitleg over ons rapport.  Gelieve deze aandachtig te lezen.

Met vriendelijke groeten

Luc Fonteyn, directeur

              Nieuws van het oudercomité….

Beste ouders,

De eerste maand school zit er reeds op en we mogen toch stellen dat we, ondanks deze moeilijkere tijden, het schooljaar goed hebben ingezet.

Jammer genoeg kunnen wij nog niet echt van start gaan, maar weet dat we achter de schermen toch druk bezig zijn om onze eerste activiteit tot in de puntjes uit te werken.

Van zodra we groen licht krijgen, zal u zeker van ons horen!

Laten we allemaal duimen dat de cijfers ons gunstig vallen naar het einde van 2020.

Mocht u vragen hebben of u hebt interesse om bij ons team te komen, aarzel niet ons te contacteren.            OC@gibodriehoek.be

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *