Nieuwsbrief 9 september

| Comment 0

Beste ouders, kinderen,

 • De eerste 2 weken van het schooljaar zijn bijna achter de rug. Hopelijk is iedereen goed gestart.  We zijn blij dat we terug alle activiteiten met de kinderen mogen doen.  Hopelijk gaat dit zo blijven.
 • In bijlage vindt u ook een briefje van het clb i.v.m. corona.
  Het geeft kort samengevat weer wat u moet / kan doen in geval van ziekte van uw kind. Gelieve dit aandachtig te lezen en op te volgen.
  Indien u verdere vragen hebt kan u altijd de school, het clb of uw huisarts contacteren.  Ook op de website van het departement onderwijs staat nuttige informatie. (zie brochure clb)
  In deze tijd van het jaar is het normaal dat veel kinderen verkouden worden.  In deze corona tijden moeten we uiteraard extra voorzichtig zijn maar ook niet paniekeren.
 • Het is fijn om vast te stellen dat er heel veel kinderen en ouders met de fiets naar school komen. Proficiat en volhouden!
  Blijf voldoende afstand houden aan de schoolpoort!  Een praatje maken mag maar hou voldoende afstand en / of draag een mondmasker.  Door de politie zal daar ook op gecontroleerd worden.
 • In bijlage vindt u ook een briefje i.v.m. ons oudercomité. Ze kunnen helaas een aantal geplande activiteiten niet organiseren maar ze blijven wel nadenken over toekomstige activiteiten.  Indien u interesse hebt in hun werking gelieve dan bijgevoegd strookje in te vullen en af te geven op  / door te mailen naar de school.
 • In de lagere school organiseren we terug een rolletjesweek. Kinderen mogen dan tussen de middag met een step, inline skates of skateboard rond de sporthal rijden.
  Kinderen van het 1ste en 2de gebruiken enkel een step.  Extra beveiliging (helm – kniebescherming – …) zijn uiteraard toegelaten.  Laat ze enkel rolletjes meenemen waar ze veilig mee kunnen omgaan!
 • Ondertussen hebben alle ouders een infobrochure gekregen van de klasleerkrachten i.v.m. de werking van de klas. Indien je vragen hebt kan je de leerkracht contacteren via de afgesproken kanalen.  Dit geldt ook voor het secretariaat en de directie.
  Vragen moeten ook in coronatijden gesteld kunnen worden.
 • Voorlopig kunnen we geen algemene kijkdagen organiseren voor onze instappers en hun ouders. Ze kunnen wel een afspraak maken om individueel een kijkje te komen nemen.  Ze zullen hiervan op de hoogte gebracht worden.
 • In samenspraak met ons schoolbestuur zullen we afspreken op welke manier we de oudercontacten zullen organiseren. Eind vorig jaar hebben enkel de noodzakelijke oudercontacten plaatsgevonden.  De bedoeling is dat we de oudercontacten nu organiseren voor alle ouders van alle kinderen.

Met vriendelijke groeten,

Luc Fonteyn, directeur

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *