Nieuwsbrief herfstvakantie

| Comment 0

Beste ouders, kinderen,

 • In mijn vorige mail vertelde ik nog dat we in code geel zaten en dezelfde avond beslist de minister dat we overschakelen naar code oranje…Wat zijn de gevolgen voor de school en de kinderen?

  –  Alle uitstappen worden voorlopig afgelast.
  –  Kinderen van de lagere school eten vanaf maandag 2610 in de klas en niet meer in de
  refter.
  –  Activiteiten op school waarbij ouders komen helpen worden afgelast (hoekenwerk – …)
  –  Als ouders op school komen melden ze zich eerst op het secretariaat.
  Ze gaan niet op eigen initiatief in gangen of klassen.
  –  De herfstvakantie is verlengd tot en met woensdag 11/11.
  Ouders die hiervoor een attest moeten hebben voor hun werkgever kunnen dit aanvragen
  op school.
  –  Maandag en dinsdag 9/11 – 10/11 organiseert de gemeente opvang voor de kinderen in
  samenwerking met Tierlantijntje.  Woensdag 28/10 is hierover een mail gestuurd.
  Gelieve, indien nodig, tijdig te reserveren!

  Allemaal niet fijn maar hopelijk kunnen we de scholen op deze manier openhouden en de werking zo normaal mogelijk laten verlopen.

 • Ook de herfstvakantie zal voor de meeste kinderen anders verlopen.  Ze zullen veel thuis moeten blijven.  Hopelijk kan iedereen voldoende buiten spelen.  Dat is zeker gezonder en beter voor de kinderen dan heel de dag binnen zitten.
  Als je toch binnen bent, stimuleer dan de kinderen om meer te lezen.  Veel ouders zijn erg bezorgd om de resultaten van de kinderen op school, zeker in deze coronatijden.
  Kinderen die goed en veel lezen halen veel betere resultaten op school.
  Om veel opdrachten in de klas te kunnen maken is lezen erg belangrijk.
  Daarom…. Lees eens voor aan de kinderen, ga naar de bib,  lees samen, stimuleer hen om veel te lezen.  Het is een goede gewoonte om dagelijks te lezen…  De herfstvakantie in coronatijden is de ideale moment om daar een goede gewoonte van te maken…
 • Kalender november :
  van ma 9/11 tot en met woensdag 11/11 : verlenging van de herfstvakantie
  vr 1311 : vaccinaties op school voor kinderen van 1ste en 5de
  do 1911 : zwemmen 1ste-2de-3de
  vr 2711 : bib groep 1
  ma 3011 : kleurennamiddag in de kleuterschool
 • In de loop van de maand november vinden er oudercontacten plaats in de kleuter en lagere school.  Deze zullen niet fysiek gebeuren maar via telefoon / computer.
  De leerkrachten zullen jullie hierover inlichten.
  (zie mail 1910)
 • Dit jaar konden we geen grootouderfeest organiseren maar we hebben een leuk filmpje opgenomen met al onze kleuters.  Dit filmpje is bedoeld voor alle grootouders van onze kleinste kapoenen!!  Via onderstaand link kan u ook het filmpje bekijken : https://tinyurl.com/Grootouders2020
 • De donkere dagen komen eraan. Het is fijn dat er nog zoveel kinderen en ouders met de fiets of te voet naar school komen.  Volhouden in de donkere dagen!  Maar doe wel een fluo jasje aan!  Anders ben je niet goed zichtbaar op de weg en gebeuren er veel sneller ongelukken.

  Na de herfstvakantie stimuleren we de kinderen om allemaal met een fluo jasje naar school te komen.  Een veilige gewoonte!!  Controleer in de herfstvakantie ook eens of de lichten van je fiets goed branden (vooraan EN achteraan)

 • We wensen iedereen een gezonde en gezellige herfstvakantie en hopen jullie allemaal donderdag 12/11 terug te zien.  Indien er ondertussen weer andere maatregelen i.v.m. corona worden opgelegd zullen we deze naar iedereen doormailen.  Indien u zelf vragen hebt kan u mailen naar directie@gibodriehoek.be.  Ook in de vakantie worden de mails gecheckt…

Met vriendelijke groeten

Luc Fonteyn, directeur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *