Nieuwsbrief mei 2022

| Comment 0

Beste ouders,

 • Het 3de trimester is begonnen, een periode van vaak mooi weer en extra activiteiten op school voor onze kinderen.  Na een periode van 2 jaar mochten onze vijfdeklassers uiteindelijk weer op bosklassen.. En ze hebben er zeker van genoten! Bekijk de foto’s maar eens op onze website…
  Eind juni vertrekken onze zesdeklassers op zeeklassen.
  Dankzij jullie massale sponsoring kunnen we de kostprijs van de bos en zeeklassen beperken en kunnen we een aantal extra leuke (maar kostelijke) activiteiten voor onze kinderen organiseren.  Bedankt!!
  Helaas hebben we de wandeling zelf wegens weersomstandigheden moeten uitstellen maar alle kinderen van de lagere school gaan deze wandeling doen gedurende het laatste trimester.  De nieuwe datum is vrijdag 24 juni.
 • Op het einde van de maand gaat meester Walter met pensioen na een lange loopbaan op onze school. Meer dan 35 jaar heeft hij op onze school gewerkt, eerst als leerkracht in het 5de en 6de later als zorgcoördinator.
  Walter heeft zich altijd ingezet om op een zorgzame, betrokken en deskundige wijze kinderen, leerkrachten en ouders te helpen met de  grote en kleine zorgen die opvoeding en onderwijs met zich mee brengen.
  Zijn opvolger is ook al bekend : juf Sarah (momenteel werkzaam in het 5de ).
  Walter zal tijd vrij maken om zijn expertise en ervaring met haar te delen zodat de zorgwerking van onze school gewaarborgd blijft.
  We wensen Walter een fijne pensioentijd en juf Sarah veel succes met haar nieuwe baan
 • Kalender :
  di 0305 : 3de bezoekt de politie
  ma 0905 : uitstap 6de Brendonk
  do 1205 : zwemmen 1ste – 2de – 3de
  verkoop Rode Kruis op school
  vr 1305 : zwemmen K3
  ma 1605 : bezoek kinderboerderij 2de
  di 1705 : infoavond zeeklassen
  vergadering oudercomité
  woe 1805 : sportdag 1ste – 2de – 3de
  vr 2005 : 6de naar Antwerpen
  di 2405 : schoolreis kleuterschool
  woe 2505 : vrije dag
  do 2605 tot en met zondag 2905 Hemelvaartsweekend
  di 3105 : laatste werkdag meeste Walter
 • We hebben in de 5de en 6de klas een aantal schoolbanken vervangen.  Op onze school hebben we echter geen bergruimte om de oude banken te zetten.  Daarom willen we deze weggeven aan ouders die misschien zo’n schoolbank kunnen gebruiken.  Indien interesse, gelieve contact op te nemen met de school…
 • Niet vergeten : zaterdag 11 juni schoolfeest!
 • Ouders die nog centjes voor de wafeltjesverkoop moeten afgeven moeten dit doen voor ten laatste woensdag 4 mei.
 • Voor het zwemmen in de kleuterschool zijn er begeleidende ouders  of andere vrijwilligers nodig.  Momenteel hebben we onvoldoende hulp om het zwemmen te kunnen laten doorgaan.  Indien u graag zou willen helpen bij het zwemmen gelieve dan contact op te nemen met de school.
  Er wordt vrijdagnamiddag om de 14 dagen gezwommen.
 • Onze vierdeklassers hebben het voetgangersexamen afgelegd en de zesdeklassers het fietsexamen.  Zo werken we aan verkeersveiligheid voor onze kinderen.  Ze hebben dit trouwens uitstekend gedaan!  Proficiat!!
 • Vrijdag 20 mei is er een infomoment voor de kinderen die naar het 1ste ljr. komen.  De ouders van de kinderen van de 3de kleuterklas zullen daarvoor uitgenodigd worden maar ook andere geïnteresseerden zijn hiervoor welkom.  Het infomoment vindt plaats van 15u tot 17u in het 1ste ljr.

 

Met vriendelijke groeten
Luc Fonteyn, directeur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *