Nieuwsbrief november

| Comment 0

Beste ouders, kinderen,

 • Na de verlengde herfstvakantie zijn we terug gestart met de lessen op school. Hopelijk kunnen de scholen open blijven tot aan de kerstvakantie. Daarom is het belangrijk dat we allemaal de nodige veiligheidsmaatregelen toepassen die
  gevraagd worden. Gelieve daarom met onderstaande zaken rekening te houden :
 • Er zijn 12 nieuwe kleutertjes gestart na de herfstvakantie. Dat is een grote nieuwe groep leerlingen. Dat maakt het uiteraard iets drukker aan de schoolpoort bij het ophalen en afhalen van de kinderen.
  Blijf ’s morgens niet aan de groene poort staan als je de kinderen weg brengt.
  Hou ’s avonds voldoende afstand, de kinderen worden één voor één meegegeven met hun ouders maar als iedereen tegelijkertijd aan de poort staat is het erg druk en staan we te dicht bij elkaar.
 • We ventileren zoveel mogelijk onze klassen. Daardoor kan het frisser zijn in de klas. Zorg ervoor dat, zeker nu het kouder wordt, de kinderen voldoende kledij aan hebben.
 • De kinderen van de lagere school moeten in de klas eten. Dat lukt maar hoe meer kinderen er ineten, hoe meer er moet ontsmet en verlucht worden. Daarom vragen we, indien mogelijk, om de kinderen ’s middags thuis te laten eten.
 • De Sint zal onze school bezoeken maar ook hij en Zwarte Piet zullen rekening moeten houden met de corona maatregelen. Er zal altijd voldoende afstand tussen de kinderen en Sint en Piet gehouden worden.
  De kinderen zullen niet met een grote groep samen gezet worden.
  Toch gaan we proberen om er een leuk kinderfeest van te maken….
 • Voor de kerstvakantie krijgen de kinderen van de lagere school hun tweede rapport. Dit maal een puntenrapport met de resultaten van het 1ste trimester.
  Je kan de resultaten van de kinderen ook altijd bekijken in hun toetsenkaft.
  We hebben n.a.v. de oudercontacten met de zorgcoördinator en de leerkrachten alle kinderen van de hele school individueel besproken. Zodoende zitten we qua opvolging en begeleiding van de kinderen op dezelfde golflengte.
 • Voor goede resultaten op school, blijf de kinderen opvolgen en begeleiden en stimuleer hen om veel te lezen!!
 • Regelmatig moeten we onze kleuters kledij van de school aandoen omdat ze een “ongelukje” gehad hebben. Gelieve deze kledij achteraf terug te bezorgen. Ook vragen we aan ouders die nog kledij voor kleuters hebben liggen en deze niet meer gebruiken om deze kledij aan de school te geven zodat we de kinderen, indien nodig, kunnen helpen. In de kleuterschool is een “ongelukje” snel gebeurd.
 • We gaan de verloren voorwerpen van de kleuterschool gedurende 1 dag op tafels buiten zetten zodat jullie kunnen komen kijken of er iets tussen ligt van jullie kapoenen. Dit zal gebeuren op dinsdag 1 december.
 • De pedagogische studiedag van februari hebben we wegens organisatorische redenen moeten verschuiven!!
  Vrijdag 5 februari is het school maandag 18 januari is het een vrije dag voor de kinderen.  Onze excuses hiervoor maar de organisatie die de studiedag geeft kon zich 5 februari niet vrijmaken.
 • We gaan op school gluurpieten verstoppen. In bijlage vind je een kaart waar de kinderen de gluurpieten kunnen aanduiden die ze gevonden hebben.
  In de kleuterschool worden de kaarten deze week met de kinderen meegegeven
  Deze gluurpieten kan je ook zelf afprinten en voor het raam hangen. Zo kunnen de kinderen ook in jouw buurt gluurpieten zoeken. In bijlage bij deze brief kan je de gluurpieten en de gluurpietkaart ook afprinten.
  We hopen in de buurt van de school veel gluurpieten te ontdekken.
  En nu allemaal maar zoeken….
 • We kunnen dit schooljaar geen worstenbroden of appelbollen verkopen ten voordele van debos- en zeeklassen. Dat is jammer.
 • We zijn gestart met de fluo actie. Kinderen dragen in de donkere periode een fluo hesje als ze naar school komen. Dagelijks krijgen ze een sticker die ze op een kaart kunnen kleven.
  Met een volle kaart kan je gratis naar de zoo of naar Planckendael. De kaarten van vorig jaar kunnen nog gebruikt worden tot 31 maart 2021.

Hou jullie goed en gezond!
Met vriendelijke groeten
Luc Fonteyn, directeur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *