derde kleuterklas

Ik ben Winnie The Pooh, de klaspop van de 3de kleuterklas A, de klas van juf Karen. Iedere ochtend verwelkom ik de kleuters in de kring.

In de kring doen we het ochtendritueel. Daarna zingen we liedjes, luisteren we naar verhalen, spelen we spelletjes of leren we een versje in het thema van de week.

In de poppenkamer, in de bouwhoek, op de automat, in de boekenhoek, op het krijtbord, in de winkel, met de werkbank, in de techniekhoek,… Spelen in onze klas is SUPER-leuk! Bij mooi weer spelen we in onze klastuin.

Iedere week krijgen we een contractwerk met ‘hoedjes moetjes’ en ‘vlagjes magjes’. We proberen allemaal om een dikke duim te verdienen.

We reizen wekelijks met de trein naar het Land van Links waar we avonturen beleven met Meneertje Links en zijn vriendjes. We gaan hakken en plakken met Toeka, woorden in woordstukjes springen met Karel Kangoeroe, rijmen met de rups en woorden met een bepaalde beginletter zoeken met Leo Letterdraak.

In het schrijfatelier doen we schrijfdans op muziek,  met wasco’s op papier, met stoepkrijt op de speelplaats en oefenen we schrijfpatronen met schrijfpotlood.

We gaan graag turnen in de turnzaal en vanaf jaunari gaan we om de twee weken naar het zwembad.

We doen hoekenwerk met het eerste en het 2de leerjaar. We doen ook geregeld andere activiteiten klasdoorbrekend met het eerste leerjaar of met de andere kleuterklassen.

We gaan graag op stap: naar het bos, naar Technopolis, naar de Vroente, naar toneel,…

Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze klas!

Veel groetjes, van Winnie The Pooh, Juf Karen en alle kapoenen van 3Ka

.


Kennen jullie Nellie en Cezar?

Dat zijn onze klasvriendjes in de derde kleuterklas bij juf Inge.

Ze hebben hun vaste plekje in de klas en komen ons regelmatig leuke dingen vertellen.

In onze klas is er is altijd wel iets te beleven: vertellen, contractwerk met hoedje moetjes en vlagje magjes, schrijfatelier, tellen, puzzelen, knutselen, rijmspelletjes, zingen,… en natuurlijk ook veel spelen!!!

We luisteren naar boeiende verhalen of we gaan op weg met meneertje Links, Toeka en Karel kangoeroe naar het “Land van Links”. Daar ontdekken we hoe we kunnen spelen met woorden en klanken. Zo doen we aan voorbereidend lezen op een leuke en speelse manier.

Het contractwerk vormt de rode draad doorheen de week; we leren zo om tijdig een werkje af te maken en we doen alles zoveel mogelijk zelf!

Nieuwsgierig??

Kom gerust eens een kijkje nemen!

Groetjes,

Juf Inge