ZEEKLASSEN 2019 – donderdag

| Comment 1

Dag bleekscheten 🙂

Een rustige nacht na een fantastische dag waarbij er heel wat gelachen en geleerd werd.  De duinkonijntjes maakten ons wakker onder een grijs dekentje.  Of nee … toch niet.  In de verte zien we al blauwe lucht.  We hebben hier de hele dag fantastisch weer gehad.  Kwestie van een basislaagje gelegd te hebben voor we op vakantie vertrekken.  Daarna … stevig ontbijten.  De mensen van Duin & Zee wisten ons te vertellen dat ze nog nooit zo’n rustige en goede eters gezien hebben. Ze hadden zelfs een fijn extra cadeautje voor ons in petto.

We speelden een fantastisch spel: Levende Stratego.  De beide klassen tegeneen.  Ten aanval!  Tactische beslissingen, spionage, ‘roddeltantes’, rennen voor je leven, wisselende rangen.  Om het in één woord samen te vatten: BANGELIJK!  Het was mooi om de kids bezig te zien.

Dringend tijd om dat vrije plaatsje in onze maagjes op te vullen.  Varkensgebraad  vergezeld met verse groentjes en rijst.  Eén … twee …. drie … vier …. vijf … zes …. zééééééven, zo gaat het goed, zo gaat het beter en nog een kilo meester Peter. (waarschijnlijk was u het deuntje aan het meezingen vanuit uw jeugdbewegingstijd.) De post werd weer uitgedeeld.  Reacties werden voorgelezen om toch nog een beetje realiteitszin te behouden met het thuisfront zodat de overgang vrijdag niet te bruusk verloopt en de kinderen geen zeeklassen-afkickverschijnselen krijgen.

Zandkastelenwedstrijd!  Tjik tjak, vollen bak!  Gewapend met schop en emmer gingen we het strand te lijf om prachtige zandkastelen te maken.  Knappe constructies, stevige forten, mooie versieringen, vechten tegen de zee.  Prachtige sfeer met een enorme werklust om tot een fantastisch resultaat te komen.

Onze magen knorden na een namiddagje al een beetje.  Een lekkere kaaskroket, spaghetti en een ijsje zorgden voor een voldaan gevoel.  We komen stilaan terug op krachten.

Meester Peter:
Zeer toffe bende, leuke afsluiter van de lagere school.  Enkel jammer van de zon die al die dagen in onze ogen schijnt.  Het zeewater te zout is.  De all-in formule slaagt op mijn darmen.  De schoolboeken hier verdwenen zijn.  Perfecte start van de grote vakantie!

Meester Nick:
Positieve kinderen, een geweldige sfeer doorspekt met vele lachsalvo’s en plezier.  Mooi kader, super leuke activiteiten. Een verdiende afsluiter van de lagere school. Herinneringen voor het leven! Geslaagde zeeklassen: CHECK!

Juf Lieve:
Het is zo fijn te zien dat kinderen kunnen genieten van het buitenspelen! Niets beter dan zeelucht. Maar niets kan hen tegenhouden om de speeltuigen en duinen op te zoeken! De Ipads en schermpjes zullen hun best moeten doen om weer aandacht te krijgen. Bedankt kinderen om zo zichtbaar te genieten.

Meester Guy:
Het doet plezier de kinderen te zien stralen tijdens de activiteiten. Ze tonen veel inzet en zijn gemotiveerd bij elk spel. Top om met zo’n “bende” een weekje de boer op te gaan. Merci allen voor de leuke reacties en commentaren. Fijne afsluiter van de lagere school en succes aan allen in het middelbaar. Keep up the spirit. Om te groeten “GROET” . Out!!

We maken ons hier stilletjes klaar voor de knalfuif zeeklassen editie 2019.  Lekkere beats, zwoele sounds, gilettrekkers …  Daarna gaan we morgen met zijn allen dat mega-ontbijtbuffet te lijf gaan … we bereiden ons al mentaal voor!  Indien we vrijdag de bus missen, kunnen we nog altijd naar huis rollen. Morgen nog een ontbijtbuffet te lijf gaan met zijn allen.  Moet lukken … toch?

Bedankt om steeds af te stemmen op ons zeenieuws, waarvan dit verslag jammer genoeg het laatste is.  Jullie warme reacties werden gesmaakt.  Groeten van (zeer) vermoei(en)de kinderen en hun tevreden begeleiders!  Tot morgen voor een warme thuiskomst van een geslaagde en bangelijke (werk)week!

PS: De wedstrijd ‘varkensstal zeeklassen 2019’ is nu van start gegaan, stemmen kan nu!  Sterkte!

Onze foto’s: https://fotos.gibodriehoek.be/#!album-1266 

Comments

  1. Ann schreef:

    Goedemorgen Wesley en alle kinderen en leerkrachten. Bedankt voor het kaartje.
    Ik zie dat jullie al veel gedaan hebben. Amai knap. Wie heeft de prijs van mooiste kamer ?. Was het leuk z’n groot kasteel maken? Geniet van jullie laatste dag en ik zie u straks met hopelijk vele verhalen. Als je terug thuis bent zal het nog een druk weekend worden met alle dagen een feest pff. Dan kan je maandag terug moe naar school gaan ?. Casey vond het fijn dat het thuis rustig was zodat ze kon studeren. Maar toch missen we u. Behalve de ruzies. Alle wij zien u straks en iedereen fijne treinreis terug naar Brasschaat. Ps : papa komt u halen. Dikke kussen en tot straks mama, papa, casey en de huisdieren ?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *